Närhet & trivsel maj 2024

06.05.2024

RELININGPROJEKTET
Projektet startade måndag 15/4 i 47:an och arbetet flyter på bra och håller tidplanen.

Tidplan och allmän information om projektet finns anslagna vid de nya anslagstavlorna utanför fastighetsexpeditionen. Ändringar m.m kommer löpande att anslås här, så håll ögonen öppna. Samma information läggs upp på föreningens hemsida, www.goteborgshus53.se

Vi vill betona att det är mycket viktigt att entreprenören får tillgång till alla lägenheter när det är dags. Här måste alla samarbeta. Annars får vi stora störningar och merkostnader i projektet, vilket kommer att drabba hela föreningen.

NYA REGLER OM MATAVFALL - INGET FETT I DISKHON!
Tänk dig att du har låtit en stekpanna med baconflott stå och svalna. Det tar inte lång tid innan fettet stelnar. På precis samma sätt beter sig fettet när man häller det i avloppet. Det kan leda till problem i ledningarna. Fettet kan fastna i både avloppsrör och vattenlås och orsaka allvarliga proppar. Särskilt viktigt att tänka på detta framåt när vi får fina fräscha stammar!

Från den 1 januari 2024 är det obligatoriskt för både hushåll och verksamheter att sortera ut matavfall. Lagkravet om separat insamling av matavfall inkluderar också matfett och olja, och betyder att inget fett får hällas ut i avloppet. Matfett ska sorteras ut som matavfall eller lämnas till återvinningscentral.

Hur ska jag göra?

I stället för att hälla fettet direkt i avloppet kan du använda en bit hushållspapper för att torka ur stekpannan, eller kastrullen. Hushållspappret läggs i sin tur i påsen för matavfall. Låt gärna fettet stelna, så att det är lätt att skrapa ur och slänga i matavfallet. Rör det sig om större mängder fett – exempelvis gammal frityrolja – lämnas det till återvinningscentralen. Du kan hälla det i en plastflaska eller mjölkförpackning med kork på för enklare hantering. Många kommuner erbjuder trattar eller liknande hjälpmedel för att lättare kunna hälla fettet i en behållare.

GÅRDSFEST OCH EXTRA ÅRSMÖTE
Självklart vill vi upprepa den trevliga gårdsfesten i år igen och denna gång tänkte vi kombinera med ett kortare extra årsmöte gällande nya stadgar innan festligheterna drar igång.

Boka in den 6 september i kalendern så kommer det mer info inom kort samt kallelse till årsmötet.

2024-05-01
/ Styrelsen