FÖRRÅD OCH KÄLLARE

I källarplan finns förrådsutrymmen och samtliga lägenheter har ett förråd att bruka. Här kan du förvara sådant du inte har plats för i lägenheten.

Malangrepp i källaren
Föreningen har sedan ett par år tillbaka mal i källaren och under 2020 startade en insats för att bli av med malangreppet. Åtgärderna gäller fortsatt tills vi ser resultat och samtliga medlemmar behöver hjälpas åt i arbetet.

Framförallt behöver enskilda medlemmar tänka på hantering och förvaring av textilier. Angripna textilier ska frysas in  i minst -18 grader, alternativt värmebehandlas på minst +60 grader. Torktumla eller stryk innan man tar hem textilierna igen. Samtliga textilier som förvaras i källaren ska förpackas och förvaras antingen i vakuumpåsar eller plastlådor. 

Informationsmaterialet som gick ut till samtliga medlemmar i september 2020 kan du läsa via knappen nedan.

Läs mer om mal och malangrepp på från Anticimex längst ner på denna sida. 

Extra förråd
Föreningen har några extra förråd som medlemmar kan anmäla intresse för. Det finns en kölista och förråden fördelas enligt denna.

Det är viktigt att notera att de extra förråden är kopplade till en medlem, och inte till en lägenhet. Ett extra förråd kan alltså inte överlåtas direkt till en ny köpare med lägenheten, utan vid försäljning går förrådet vidare till nästa medlem på kölistan. 

Kontakta Optimal Fastighetsskötsel om du har frågor om något som rör källare eller förrådsutrymmen, eller vill anmäla intresse till ett extra förråd.