BALKONGER OCH UTEPLATSER

Många av lägenheterna i föreningen har en uteplats eller balkong. Dessa är fria för medlemmen att bruka och använda på bästa sätt, men det finns vissa förhållningssätt för ökad trivsel för samtliga medlemmar.

Grilla
Det är inte tillåtet att grilla på balkongen då rök och os från grillarna ofta tränger sig in hos grannarna ovanför. Det finns fina grillplatser på gården som är till för samtliga, använd gärna dessa.

Har du en uteplats på markplan går det bra att använda gasol- eller elgrill, dock ej kolgrill.

Rökning
Det är inte tillåtet att röka på balkonger och uteplatser då rök och doft ofta tränger sig in hos grannarna bredvid och ovanför.

Renovering
Vill du göra om din uteplats eller balkong så ska du kontakta Optimal Fastighetsskötsel och fråga vad du kan göra och vad du inte kan göra på egen hand.  

OBS! Använd endast jordade belysningsarmaturer i utemiljö.

Underhåll
Föreningen är ansvariga för yttre underhåll av fastigheten och det gäller till viss del även balkonger och uteplatser, avrinning och skötsel. Egen ditlagt trätrall eller staket som målats av den enskilde medlemmen på uteplatsen faller dock inte under föreningens ansvar. 

Kontakta Optimal Fastighetsskötsel om du har frågor om underhåll av din balkong eller uteplats.

Skaka mattor
Piskning av kläder eller mattor är inte tillåten från fönster eller balkong. Använd istället gården och den ställning som finns där för ändamålet.