Närhet & trivsel augusti 2021

19.08.2021

Efter en härlig och varm sommar välkomnar vi nu våra medlemmar till hösten i Göteborgshus53!

Styrelsen har återigen startat upp arbetet och tillsammans med Optimal arbetar vi vidare för utvecklingen av vår fastighet och förening.

MEDLEMSENKÄT

Vi planerar exempelvis att skicka ut en enkät till er medlemmar under hösten, för att ta reda på mer om vad ni tycker är viktigt att utveckla och satsa på de kommande åren, och vad ni tycker i några utvalda frågor. Mer information kommer.

VÄXTER I ENTRÉERNA

Föreningen har återigen tecknat avtal med Luwasa som från och med september kommer ta hand om växterna i våra entréer. De kommer börja med att byta ut en del av växterna och sköta om de som finns.

ANGÅENDE CYKELRENSNING

I tidigare närhet och trivsel annonserades att vi i september kommer genomföra en cykelrensning. Denna skjuts något på tiden då vi valt att se över frågan om förvaring av cyklar lite mer och hur denna kan göras på bästa sätt. Antagligen sker rensningen i november istället och mer information kommer.

CONTAINER I HELGEN

Kommande helg, 20-23 augusti, finns en container på Övre Majorsgatan igen. Mer information finns på anslag i hissarna. På hemsidan finns nu datum för årets sista containerhelg som blir i november. Där kommer också information om kommande datum annonseras inför 2022. För att säkerställa god ordning i våra källarförråd efter tidigare problem med mal så kommer vi fortsättningsvis ta hit en container fyra gånger per år istället för två, så passa på att rensa vid dessa tillfällen.

GÖTEBORGS ENERGI

Föreningen kommer att byta värmeväxlare i fläktrummen under september månad, detta för att komma till rätta med problemet med spridning av matos i ventilationssystemet. Arbetet utförs av Göteborg Energi och berör fläktrummen högst upp i trappuppgångarna 49-55. Detta kan innebära en del störningar och buller. Göteborg Energi kommer också att installera givare i ett urval av lägenheter i fastigheten för att kunna följa och reglera värmen i huset. De medlemmar som berörs kommer informeras av Optimal och arbetet med installation av givare tar ca 10-15 minuter per lägenhet.

MOTIONER

Vi har under sommaren fått in motioner inför årsmötet (30 november) och styrelsen kommer nu behandla dessa. Mer information inför årsmötet kommer på hemsidan samt i brevlådorna när mötet närmar sig.

Trevlig sensommar önskar styrelsen i Göteborgshus53.