Julklappsvagnen 2022

18.11.2022

Snart är det dags för julklappsvagenen att rulla genom stan. Sedan 2015 har Stadsmissionen tillsammans med Spårvagnssällskapet Ringlinjen återupplivat ett 100 år gammalt initiativ om att åka runt i Göteborg i en spårvagn och samla in julklappar till barnfamiljer som lever i fattigdom. Riksbyggens Göteborgskontor deltar med en gåva och vi kommer även att ha en julklappsinsamling på kontoret bland personalen, som vi överlämnar när spårvagnen passerar Linnéplatsen.

Den 3 december mellan klockan 11.30 - 12.30 kommer Riksbyggen ha en station på Linnéplatsen (i anslutning till hållplatsen) där vi bjuder på kaffe, the, saft och pepparkakor samt har några enklare aktiviteter för besökarna. När julklappsvagnen rullar in så kommer vi att överlämna de gåvor som vi samlat in så att Stadsmissionen kan bidra till att utsatta familjer får en trevligare jul. Vi välkomnar alla som vill besöka vår station! Vi hoppas givetvis att ni vill engagera er.

Vi vädjar om att få julklappar som vi kan överlämna till Stadsmissionens julklappsvagn. Vi vill ha överfyllda säckar! Om ni vill engagera er så behöver vi följande:

 Senast den 1 december behöver julgåvorna vara inlämnade på Riksbyggens kontor, Masthuggstorget 3 för att vi ska få med dem till julklappsvagnen.
 Julklapparna ska ej vara inslagna i julpapper eller liknande.
 Julklapparna ska vara nya och ej begagnade.
 De vädjar om presentkort från Coop, ICA eller Hemköp där behövande kan köpa mat, önskvärda belopp är runt 300 kronor per kort.

Riksbyggen har en lång tradition av att bidra och engagera sig i civilsamhället och bidra till dess utveckling. Vill du skicka ett bidrag direkt till Stadsmissionen kan du följa länken 
https://www.stadsmissionen.org/ och sända valfritt belopp!

Tack och en riktigt fin och god julhelg önskar jag er alla i er bostadsrättsförening!
/Mats Nilstad, Föreningssamordnare, Riksbyggen